Meny
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Laga älg och annat vilt

Laga vilt med klassiska och nya smaker
  • Finns i butik senast 2017-09-06
  • ISBN: 9789155264574
  • Genre: Kokböcker
Köp

Stoltheten och glädjen att laga till ett villebråd som man fällt själv är svårslagen. Kan man servera en spännande jakthistoria till är upplevelsen fulländad. Även om man inte jagar själv är råvarorna från skog och mark den bästa grunden för en bra måltid. Tack vare vårt karga klimat får vi en trög, kämpande utveckling med komplexa smaker.

Anders Levén är en av Sveriges mest namnkunniga kockar, känd från tv, radio och tidningar. I snart trettio år har jakt och vilt varit hans stora intresse. Här bjuder han på ett femtiotal nya recept för alla som jagar och älskar smaken av vilt.

Här finns rätter där olika typer av styckningsdetaljer tas tillvara, och i de flesta recepten kan man använda det villebråd man har tillgång till: älg, hjort, rådjur, hare, vildsvin osv. Klassiska svenska smaksättningar blandas med inspiration från Anders resor runt om i världen. Missa inte den sydafrikanska bobotien på älgkalvfärs, shishkebab på älginnanlår, currygrytan på älg eller älgfärschilin. Eller vad sägs om en välkryddad hemgjord korv, en saftig burgare eller pizza med tunna skivor av älgbiff. Rätter som både jaktlaget och familjen kommer att älska!

 

Recensionsdatum 2017-09-06
Mer om...
  • Författare

    Anders Levén
  • Recensionsdatum:

    2017-09-06
  • ISBN:

    9789155264574
  • Genre:

    Kokböcker
  • Utgivningsår:

    2017
  • Bredd:

    202 mm
  • Höjd:

    266 mm
  • Djup:

    16 mm
  • Antal sidor:

    0
  • Vikt:

    0,626 kg
  • Fotograf:

    Magnus Skoglöf
  • Formgivare:

    Moa Edlund
Författaren
Anders Levén

Anders Levén

Vilt och jakt har varit Anders Levéns stora intresse i nära 30 år. För svenska folket är han känd som vår meste tv-kock med över 600 inspelade tv-program. Han driver också restaurangen LaPlanche, håller i matlagningskurser, är radiokock och ledamot i både Svenska Viltmatakademien och Korvakademien.  

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...
  • Semic
  • Esplanaden 3B
  • Box 1243, 172 25 Sundbyberg