Meny
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

PAVLOVA MED GRÄDDE OCH SOMMARBÄR

Har du ingen varmluftsugn kan du göra en botten i taget på 100 grader i vanlig ugnsvärme, men det tar lite tid eftersom bottnarna ska svalna i ugnen. Lingonpulver hittar du i bakhyllan i välsorterade matbutiker, men du kan utesluta det om du inte lyckas få tag på något.

CA 16 BITAR

· 6 äggvitor

· 2 dl strösocker

· 2 dl florsocker

· 2 msk lingonpulver

· 4 dl vispgrädde

 

GARNERING

· färska bär (jordgubbar, hallon, blåbär)

· några blad citronmeliss

· florsocker

 

Värm varmluftsugnen till 100 grader.

Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar.

Vispa äggvitorna med hälften av sockret fluffigt med en köksmaskin eller elvisp. Tillsätt resten av sockret och vispa i ca 5 minuter. Ta lite av marängsmeten mellan tummen och pekfingret och känn efter om det finns några sockerkorn i smeten. Vispa i så fall smeten tills den känns helt slät.

Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ner det i marängsmeten. Tillsätt lingonpulver och vänd ner med ett eller två drag så att smeten fortfarande har en fin marmorering.

Fördela marängsmeten på de två plåtarna och bred försiktigt ut smeten till runda bottnar som är ca 30 cm i diameter.

Grädda bottnarna i 60 minuter.

Stäng av ugnen och låt bottnarna torka och svalna helt i ugnen.

Vispa grädden precis innan servering och klicka ett lager grädde på första botten.

Lägg över nästa botten och toppa med mer grädde, färska bär och citronmeliss.

Pudra över florsocker.

 

Utgivna böcker

  • Semic
  • Esplanaden 3B
  • Box 1243, 172 25 Sundbyberg