Meny
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Program för Bokmässan 2018

Se dagsprogrammen för Bokförlaget Semics författare under Bokmässan!

Mer info om exakta lokaler och monternummer hittar du på bokmässans hemsida eller i appen!

Torsdag 27 september

13:30 Jonas von Essen berättar på Ledarskapsscenen om minnet som nyckel till ett livslångt lärande och ger oss tips och konkreta verktyg att vässa minnet med. 
14:30 Jonas von Essen visar upp minneskonster på Estraden i Bonniermontern.
16:00 Jonas von Essen beskriver på Mat & Livsstil hur du gör lärandet - och livet - festligare, färggladare och mer fantasirikt.
17:00 Karin Björkegren Jones lär ut det livsviktiga knipet på Workshopscenen. Anmäl dig här!
18:00 Erika Åberg besöker bokhandeln Lohrs pocket MedMera vid Landala torg och håller stickcafé på tema Sticka varmt och mönstrat!

Fredag 28 september

10:00 Erika Åberg besöker Mat & livsstil och berättar om mönsterstickning med inspiration i nordisk stickkonst - och förmedlar glädjen i att göra själv!
12:00 Seminarium om sagan i modern tappning - Semic representeras av förläggare Annelie Lindqvist, som kan berätta om arbetet bakom sagosamlingen Bland tomtar och troll.
14:00 Jonas von Essen (inte bara minnesmästare utan också blivande lärare) deltar i ett seminarium om skolan med titeln Elevboom, lärarbrist och arbetsglädje. 
14:00 Hälsoprofilen Karin Björkegren Jones lär ut det livsviktiga knipet på Workshopscenen. Anmäl dig här.
14:35 Johanna Strömqvist delar med sig av sina bästa tips som författare och redaktör på Café Skriva under rubriken Förlagsredaktörens tips.
15:00 Erika Åberg visar och berättar på Workshopscenen om mönsterstickning, garn- och färgval. Anmäl dig här!
15:30 Karin Björkegren Jones besöker Bersån i Bonniermontern och berättar om sin bok Nya knip.
17:00 Karin Björkegren Jones berättar på Mat & livsstil om det livsviktiga knipet - hur du använder det för att lära känna din kropp, få en stoltare hållning, en plattare mage och inte minst ett bättre sexliv. Förutom att du undviker inkontinens och framfall förstås...

Lördag 29 september

10:30 Jonas von Essen samtalar med minnesforskaren och läkaren Pontus Wasling om hjärnan, minnet och hur vi bäst använder dem i Google-eran, på Forskartorget.
10:30 Johanna Strömqvist berättar om slutstriden i I monstrens rike i Managen i Bonniermontern.
12:00 Jonas von Essen ger dig teknikerna som väcker din inneboende förmåga att enklare lära dig språk, minnas namn, siffror och olika samband - på Lärarscenen.
13:00 Fredrik Cattani framträder på Biblioteks- och berättarscenen med kluringar och annan garanterat smart och skärmfri underhållning!
15:00 Fredrik Cattani besöker Akademibokhandeln med sina kluringar och trollkonster.
16:00 Erika Åberg visar och berättar om sin mönsterstickning med inspiration i nordisk natur och tradition i Bersån i Bonniermontern. 
17:00 Jonas von Essen lär ut minnestekniker på löpande band på Workshopscenen. Anmäl dig här!

Söndag 30 september

13:00 Fredrik Cattani dyker upp i Barnsalongen med kluringar och annat kul!
14:00 Fredrik Cattani underhåller garanterat skärmfritt i Manegen i Bonniermontern.
15:00 Jonas von Essen lärde sig spanska på en månad - du kan göra detsamma! Om snabb språkinlärning på Mångspråkstorget.

  • Semic
  • Esplanaden 3B
  • Box 1243, 172 25 Sundbyberg