Allt du behöver veta om vin
Utgivningsdag: 2005-09-21
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Vin är naturens egen härliga uppfinning. Ett gott glas vin sätter guldkant på tillvaron, både för experten och den glada livsnjutaren. Man måste inte vara vinkännare för att uppskatta vin, men lite grundläggande kunskap är bra och roligt att ha när man försöker sålla i vinfloden.
Allt du behöver veta om vin är en bok för dig som vill få ut större glädje av vinet. Här hittar du praktiska råd och tips om serveringstemperatur, vindistrikt och årgångar. Du får veta varför man bör dricka det torra vinet före det söta, vad informationen på vinflaskans etikett betyder och varför vinglasen ser ut som de gör.
En intresseväckande och opretentiös genomgång av olika druvsorter, dofter, färger och smaker i vinets värld. Här finns svaren på mängder av frågor. Varför ska glasen vara halvfulla? Är lådvin lika bra som vin på flaska? Vad skiljer ett exklusivt vin från ett vardagsvin?
Christer Berens är svensk men verksam i Norge som vinkännare och sommelier sedan många år. Han har två gånger vunnit utmärkelsen Årets vinkännare, och 2004 års Gourmand World Cookbook Awards utsåg Allt du behöver veta om vin till Best Wine Education Book. På ett jordnära vis lär Christer Berens ut grunderna för ökad vinglädje. Stora och oemotståndliga färgfoton tagna av Mette Randem.
Översättning: Anders Rolf
Detaljerad fakta
Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Mette Randem Thema-kod: Mat och dryck Mått: 200 x 257 x 19 mm Vikt: 723 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155232771 (2005-09-21)