Fredagsvinet

Gunilla Hultgren Karell
Köp boken

Utgivningsdag: 2012-09-03
Recensionsdag: 2012-09-17

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Arbetsveckan är slut och man är redo för helg. På fredagskvällen vill man mest av allt ha något gott att äta och något gott att dricka till – utan att det kräver för mycket tankemöda eller slit framför spisen. I Fredagsvinet tipsar vinskribenten Gunilla Hultgren Karell om de godaste vinerna för runt 100-lappen och snabblagade rätter som passar utmärkt till. Från mild och lätt avokadosoppa med räkor och parmesanchips till fräsch fredagspizza och lyxig biffwrap. Här finns recept på pasta, fisk- och skaldjur, kött och sallader, grytor och soppor. Recepten är ordnade efter vintyperna – lätta och fylliga vita, roséviner samt lätta och fylliga röda. Druvor, regioner, producenter och smakprofiler presenteras kortfattat och ger den intresserade läsaren det lilla extra vid sidan av de underbara kombinationerna av mat och vin.
Recepten och vintipsen har varit ett uppskattat och ofta kommenterat stående inslag i tidningen Allt om Vin, där Gunilla Hultgren Karell är vinskribent. Alla viner finns att få tag i på Systembolaget och presenteras med etiketter, artikelnummer och ca-pris.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2012-09-17 Genre: Mat & dryck Fotograf: Claes Löfgren Formgivare: Lilian Bylund Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 112 Mått: 202 x 267 x 13 mm Vikt: 559 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155258382 (2012-09-03)

Fredagsvinet

Gunilla Hultgren Karell
Köp boken

Utgivningsdag: 2012-09-03
Recensionsdag: 2012-09-17

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Arbetsveckan är slut och man är redo för helg. På fredagskvällen vill man mest av allt ha något gott att äta och något gott att dricka till – utan att det kräver för mycket tankemöda eller slit framför spisen. I Fredagsvinet tipsar vinskribenten Gunilla Hultgren Karell om de godaste vinerna för runt 100-lappen och snabblagade rätter som passar utmärkt till. Från mild och lätt avokadosoppa med räkor och parmesanchips till fräsch fredagspizza och lyxig biffwrap. Här finns recept på pasta, fisk- och skaldjur, kött och sallader, grytor och soppor. Recepten är ordnade efter vintyperna – lätta och fylliga vita, roséviner samt lätta och fylliga röda. Druvor, regioner, producenter och smakprofiler presenteras kortfattat och ger den intresserade läsaren det lilla extra vid sidan av de underbara kombinationerna av mat och vin.
Recepten och vintipsen har varit ett uppskattat och ofta kommenterat stående inslag i tidningen Allt om Vin, där Gunilla Hultgren Karell är vinskribent. Alla viner finns att få tag i på Systembolaget och presenteras med etiketter, artikelnummer och ca-pris.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2012-09-17 Genre: Mat & dryck Fotograf: Claes Löfgren Formgivare: Lilian Bylund Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 112 Mått: 202 x 267 x 13 mm Vikt: 559 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155258382 (2012-09-03)

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare