Bokförlaget Semic, 2023-12-04

Årets Svenska Måltidslitteratur 2023: Vegokäk prisas

Nu har Måltidsakademien utsett Årets bästa måltidslitteratur. Prisutdelningen ägde rum i Stockholm den 30 november. Vegokäk – lättlagade middagar av Annie Månsson prisas i kategorin Vegetarisk måltidslitteratur.

Motiveringen lyder:

Den som upprörs över vegetariska namn på i vanliga fall köttiga rätter får leta vidare. Här finns både svampskav med potatispuré och auberginebolognese. Men för oss som tacksamt tar emot guidning om vad rätterna ska smaka är ”Vegokäk” ett utmärkt val för tips och trix om vegetarisk vardagsmat.

Inspiration från hela världen

Livet är för kort för tråkiga middagar! I Vegokäk bjuds du i stället på 50 goda, enkla och mättande gröna middagar – med inspiration från hela världen. Det blir bland annat citron- och kronärtskockspasta med salta mandlar, krispig potatis puttanesca, smöriga auberginenudlar och burritos med chipotleris. Här snålas det aldrig på kolhydrater, fett, salt eller smak – och det är en bok som är garanterat fri från både linsgrytor och sallader. Helt enkelt vegomat som inte känns som vegomat. Ambitionen är att du ska hitta nyagröna favoriter för hela veckan, oavsett om du är ute eftersnabba vardagsmiddagar eller lyxigare bjudrätter.

Bakom det stora Instagramkontot och bloggen VEGOKÄK står Annie Månsson som varit vegetarian i över 20 år. I sin debutbok har hon samlat sina bästa recept som varken kräver timmar vid spisen eller expertkunskap i köket