Bokförlaget Semic, 2021-12-02

Balans och mer energi med hjälp av yoga

Stress är en av vår tids stora utmaning men det är också en livsviktigt respons och naturlig del av vardagslivet. Boken Yoga – för mindre stress, mer energi & bättre sömn av Veronica Jäderlund och Majja Lund ger dig en ökad förståelse av kroppens reaktion på stress och du lär dig att bygga upp en buffert med stöd av medveten andning, meditation och enkla praktiska yogaövningar.

"Den här boken ämnar berika dig med en ökad förståelse om vad stress är, hur den tar sig uttryck i just dig, och hur yogan kan vara ett verktyg vid stress.”

Med yogans hjälp kan en orolig mage lugnas, sömnen kan förbättras, smärta kan lindras och du kan få mer balans och energi. Dessutom får du kunskap om effektiva pressurövningar för att mjuka upp muskelspänningar, och hur du kan stilla tankarna med ditt andetag.

Om författarna

Veronica Jäderlund är yogalärare och har arbetat med hälsa och träning i över femton för mindre stress, mer energi & bättre sömn år. Hon har även grundat Everyday Yoga School där hon också är huvudlärare.

Majja Lund är legitimerad fysioterapeut och yogalärare och möter dagligen patienter som brottas med stressrelaterade problem som smärta och trötthet.

Malin Wittig står för bokens fotografier.

Bokens upplägg:

  • Stress
  • Andning
  • Yoga
  • Praktiska övningar

Ur förordet

Vi vill därför ge dig en klapp på axeln för att du håller den här boken i din hand, den är din förberedelse till att möta framtidens stress, kanske på ett annorlunda och mer framgångsrikt vis. Den här boken ämnar berika dig med en ökad förståelse om vad stress är och hur den tar sig uttryck i just dig. Den förser dig med redskap för att tidigt upptäcka tecken på, och öka din motståndsförmåga mot, stress. Du får strategier som hjälper dig att ta dig igenom när ”det ryker ur öronen- stressen” och tekniker som kan fylla på med ork efter en stressreaktion.