Bokförlaget Semic, 2023-09-25

Boken som ställer nya skakande frågor om Palmemordet

Palmeutredningen, världens största mordutredning, avslutades med en rättsskandal. Den avlidne Stig Engström utpekades för mordet. Han fick inte ens en försvarare. Gunnar Walls nya bok Rättskandalen Olof Palme är en skakande, kunnig och avslöjande bok som är svår att lägga ifrån sig!

Det är känt att bevisningen mot Stig Engström var häpnadsväckande svag. Men mindre känt är att utredarna nästan in i det sista hade utrett tecknen på en mordkomplott. Och deras främsta hypotes var att det var krafter inom det hemliga svenska Stay Behind-nätverket som låg bakom mordet. Men så plötsligt släppte de den hypotesen.

Det fick bli Stig Engström.

Gunnar Wall är en av Sveriges främsta experter på Palmemordet. Han har granskat Krister Peterssons utredning. I den här boken tar han oss tillbaka till mordkvällens Sveavägen och presenterar en rad tidigare okända och dramatiska uppgifter. Han visar framför allt två saker med stor tydlighet: Utredarna valde fel – Stig Engström var sannolikt helt oskyldig. Det finns fortfarande alla skäl att ställa de oroande frågorna om en mordkomplott, de som Krister Peterssons utredare valde att släppa.

Om författaren

Gunnar Wall är författare och frilansjournalist med specialinriktning på samhälle, forskning och rättsfrågor.

Han har fått Grävande Journalisters pris Guldspaden för boken Mörkläggning – statsmakten och Palmemordet. Sedan dess har han skrivit flera uppmärksammade böcker om Palmeutredningen och räknas som en av Sveriges främsta experter i ämnet.

Andra ämnen Gunnar Wall tagit upp i olika böcker är spioneri, bedrägerier, politiska skandaler och terrordådet den 11 september 2001. Hela hans utgivning finns presenterad på webbplatsen gunnarwall.se. Han driver också Gunnar Walls blogg.