Bokförlaget Semic, 2020-09-18

Foto: Anna Drvnik

Bränn allt som var – en mörk thriller

Hon såg sig om en sista gång, såg på det som en gång hade varit huset. Marken där han hade legat, där ingenting längre fanns kvar. Nu bara aska, ett svart, dött intet. Bränn allt som var handlar om två kvinnor. En ung på flykt, en medelålders evigt tröstätande, två udda karaktärer som stöter på varandra på ett oväntat sätt, ett möte som får oväntade följder.

Historien om Marilyn och F handlar också om utanförskap, om att inte riktigt passa in i mallen. Den där underdog-känslan  – och den sköna, vackra befrielsen i att till slut finna en känsla av tillhörighet – i sig själv, eller kanske i någon annan.

Eva Gussarsson är uppvuxen i Småland. När hon inte skriver romaner är hon journalist och redaktör. Under många år var hon också musikskribent vilket också märks i hennes roman. Hon bor med sin familj i Enskede söder om Stockholm, är mycket på Öland och ägnar gärna lediga stunder åt att skriva, trädgårdsfika och vintagefynda klänningar. 49 refuseringar tog det innan den här romanen blev antagen.