Bokförlaget Semic, 2019-01-08

Efterlängtad uppföljare är här – Morrigan Crows magiska äventyr fortsätter

Morrigan Crows magiska äventyr fortsätter i Wundersmeden – Morrigan Crow & den hemliga kraften. Magi, äventyr, vänskap, knasig humor och hisnande faror –  följ med till Nevermoor

Den internationella supersuccén

Morrigan Crow har besegrat sin förbannelse. Hon har klarat utmaningarna och ska få gå i Nevermoors magiska skola, Wundersamfundet.Äntligen har hon chansen att för första gången i sitt liv vara med i en gemenskap och få vänner. Men allt blir fel. När de andra eleverna får veta vad Morrigans hemliga talang är vill ingen ha med henne att göra. Och när flera personer försvinner får hon genast skulden. Morrigan måste bevisa att hon är oskyldig. Hon måste lära sig att styra sin underliga kraft och visa att hon hör hemma i sin nya skola. Annars kan hon bli reglerad och förlora det enda hem hon någonsin har haft.

Wundersmeden – Morrigan Crowe & den hemliga kraften är andra boken i serien Nevermoor. En fantasyserie för barn 9–12 år.

”Bättre än Harry Potter, ja kanske. Det är hur som helst en strålande arvtagare.”(BTJ)

Om författaren

Jessica Townsend bor i Queensland i Australien. Hon fick idén till karaktären Morrigan Crow när hon var arton år. Sedan ägnade hon många år åt att planera hela världen kring Morrigan och staden Nevermoor. Men när hon väl skrev själva boken och skickade ut den gick det snabbt. Hon fick flera erbjudanden från agenter, valde en varpå hennes bok såldes till hela världen. Själv känner hon inte att framgången har förändrat hennes liv särskilt mycket. Men den ger henne möjlighet att sitta hemma i pyjamas med en kopp te och skriva på nästa bok i serien om Nevermoor.

Utgivning: Februari • Författare: Jessica Townsend •  Översättare: Carina Jansson • Omslag: Mats Minnhagen

Press- och mediakontakt: malin.tiselius@semic.se