Bokförlaget Semic, 2021-08-30

Foto: Stefan Edetoft

Enkelt gott och härligt grönt – laga vego med endast 5 ingredienser

Med bara fem ingredienser går det lätt att laga lockande och smakrika rätter som blir familjens nya favoriter. I Maria Zihammous Vego med 5 ingredienser finns underbara recept som visar vilken smakupplevelse grön mat kan vara. Upptäck råvaror i säsong och skapa vardagslyx med enkla medel! Maria Zihammou är matinspiratör och bjuder här på geniala kombinationer med bara fem ingredienser.

Med grönsaker i säsong och smarta tips som gör matlagningen smidigare blir det lättare än någonsin att snabbt få fram en riktigt god middag. Här finns alla tips för den som gärna vill äta mer grönt och få in mer matglädje i livet.

Värmande soppa med bönor och svartkål, pizza med grönkål, hasselnötter och brynt smör, marockansk filodegspaj, rödbetsmackor med getost och asiatisk inspiration med nudlar och brysselkål som rostats i panna är bara några av alla inbjudande recept.

Med Maria Zihammous underbara vegomat kommer ingen att sakna köttet. Hennes mat har influenser från resor och från hennes mångkulturella bakgrund. En marockansk pappa, en norsk mormor som var kalaskokerska och en mamma som älskar allt från Frankrike har gett Maria en unik bredd i sitt matkunnande. Hennes inspirerande matglädje gör ständigt succé.

Sagt om Marias tidigare böcker

”Jag älskar Marias förmåga att laga ruskigt enkel vegomat utan att kompromissa med smaker” Mattias Kristiansson, tidningen Vego