Bokförlaget Semic, 2021-01-20

Fåglar i Sverige och Norden – fälthandbok för alla

Fåglar i Sverige och Norden – fälthandbok för alla är en behändig och lättanvänd guide till över 300 fågelarter som går att se i Sverige och våra nordiska grannländer. I denna utökade nyutgåva beskrivs fåglar som vi kan se dagligen eller har en chans att stöta på i skog och mark samt mer udda besökare och arter som bara passerar oss på vägen till sina vinter- eller sommarkvarter.

Alla fåglar är beskrivna i text och bild. Med fokus på snabb och enkel identifiering presenteras arternas utmärkande drag och detaljer, häckning och allmänna beteenden samt sång och låten. För att snabbare kunna avgöra vilken fågel det är du har fått syn på finns här givetvis också geografiska uppgifter om var respektive art kan ses och vilken tid på året.

Författaren och fotografen Jan Pedersen är en av Sveriges mest publicerade fågelboksförfattare. På Jan Pedersens webbsida www.janpedersen.se finns mer information och många bildgallerier från hela världen. Illustratören och naturmålaren Jony Eriksson är sedan många år en flitig fågelskådare.