Bokförlaget Semic, 2022-05-10

Foto: Anna Drvnik

Fartfylld feelgood av Annette Haaland

Den 25 maj utkommer Annette Haalands nya bok Konrad Visslers förunderliga resa till Ångermanland. Boken är ett nytt steg i Annette Haalands varma och generösa berättande som så många läsare fastnat för. Med glimten i ögat och djup förståelse berättar hon om den strulige Konrad och hans strävan efter att få livet på rätt köl. Vi möter också Konrads hårt prövade mamma Unni, som överväger att testa psykedeliska droger för att möta sina trauman.

Annette är en författare som behärskar konsten att kombinera humor, värme, sorg och spänning till något riktigt oemotståndligt. Hon har gjort sig känd för sin förmåga att bjuda på både underhållning och insikter i sina tidigare böcker om Pastor Viveka. För övrigt bor Annette i Enskede. Hon har en bakgrund som lärare och pastor. Hon gillar att läsa och fundera på livet. Men också att fnittra.

Varm och rolig feelgoodroman

Konrad har det struligt på jobbet och har blivit utkastad av flickvännen Anja. När hans kusin Vendela kommer med förslaget att de ska jaga rätt på en försvunnen byrå någonstans i Ångermanland har han ingenting att förlora. Faster Betty i USA erbjuder en belöning om de hittar byrån! Precis vad

Konrad behöver för att få ordning på sitt liv. Resan till Ångermanland bjuder på oväntade möten – inte minst med snyggbonden Daniel, den oberäkneliga Sigrid – och med grisen Oluff. Släkthemligheter från förr ser dagens ljus …

Konrads mamma Unni har oroat sig för sin son i hela hans liv. Nu vill hon köpa en båt och färdas mot horisonten. Hon ska bara ta tag i sina barndomstrauman först. Vad är det som hon inte kan minnas?

Skådespelaren Frida Hallgren läser ljudboksversionen av Konrad Visslers förunderliga resa till Ångermanland.