Bokförlaget Semic, 2022-08-24

Gör dina egna armband – knyt, fläta och pärla

Att göra egna armband är kreativt och kul! I Karins Schaefers bok Vackra armband att göra själv får du lära dig att knyta, fläta och pärla vackra accessoarer att smycka handlederna med.

Bär din egen design

Här finns tydliga instruktioner till både enkla projekt och lite mer komplicerade mönster. Dessutom bjuds du på praktisk information om material och inspirerande exempel på färgkombinationer. Allt för att du ska kunna utöva din nya favorithobby utan krångel!

Varför inte skapa en personlig gåva till någon du tycker om eller göra ett armband som matchar kläderna till kvällens fest? Få saker är så härliga som att bära sin egen design. Du får även tips på hur du gör fina presentförpackningar.

Karin Schaefer:

– Att skapa saker med händerna är något jag alltid älskat, men jag har mina egna preferenser när det kommer till vad jag vill göra. Det får inte vara för stora projekt. Det får heller inte involvera material som gör hål i plånboken. Kladdiga projekt går bort. Svåra verktyg går bort. Projekt med massiv tidsåtgång går också bort. Till sist vill jag helst att det jag gör också ska gå att använda. Vad blir kvar, undrar ni? Armband, så klart!

Om författaren

Karin Schaefer är grafisk formgivare. Hon driver också Pysselbolaget.se, en blogg om pyssel för barn och vuxna, tillsammans med sin dotter Freja.

Foton av: Karin Schaefer och Helena Schaeder Söderberg