Bokförlaget Semic, 2019-09-24

Foto: Anthony Upton

Gotisk skräckhistoria av succéförfattaren Michelle Paver

Skräcken på Wakenhyrst är en spökhistoria, kärlekshistoria ett mysterium med undertoner av en otäck skräck, men också en berättelse om klass och kvinnors rättigheter. Michelle Paver, författare till succéromanen Evig natt, är tillbaka med en gotisk skräckhistoria. "Det här är det läskigaste jag har läst i hela mitt liv (och då har jag ändå läst all skräck jag har kommit över", Lotta Olsson, Dagens Nyheter om Evig natt.

Om Skräcken på Wakehyrst

”Jag kan inte skaka av mig känslan av att någonting har släppts fritt.”

I ett bortglömt hörn av England ligger det ståtliga godset Wake’s End. Huset står på randen till ett kärr, en mörk våtmark där vassen viskar hemligheter. Här lever Maud, en ensam flicka som har förlorat sin mor. Huset styrs av hennes dominante, stränge far. Maud lockas av vildmarken kring Wake’s End, särskilt det mystiska kärret … En medeltida målning av djävulen väcker någonting till liv. Hemligheter ur det förflutna stiger till ytan. Och tecknen har alltid funnits där. Maud måste kämpa ensam när demoner från hennes fars förflutna ger sig till känna …

Om författaren

Michelle Paver föddes i Centralafrika men flyttade till England som barn. Efter en examen i biokemi från Oxfords universitet blev hon delägare i en advokatbyrå, men gav så småningom upp advokatkarriären för att bli författare på heltid. Hon har skrivit romanerna Evig natt och Expedition Kanchenjunga samt den prisbelönta barnbokserien Vargbröder och Bronsdolken på svenska.

Press- och marknadskontakt: Cilla Wikström, cilla.wikstrom@semic.se