Bokförlaget Semic, 2018-12-13

Foto: Eva Hildén

Grytor - från lättlagat till lyx belönas av Svenska måltidsakademin

Lena Söderström tilldelas Gourmand Award 2018 i kategorin Women Chef för Grytor – från lättlagat till lyx. Svenska måltidsakademin tillkännagav vinnarna torsdagen den 15 november under en presskonferens i Hörsalen på Kungliga biblioteket.

2018 års belönade titlar:

Kategori Women chef:

Grytor - från lättlagat till lyx

En lyxig måltid till helgen, en billig och smakrik vardagsmiddag – grytor passar verkligen alla tillfällen. Nu har Lena Söderström samlat sina favoriter och bästa tips. Här finns recept med råvaror som spänner från det enkla och billiga till det lite lyxigare, grytor med inspiration från världens alla hörn och något för alla smaker. Här finns grytor med kött, kyckling, korv, fisk, skaldjur, grönsaker, bönor och mycket mer gott och mättande.

Om Lena

Lena Söderström är matjournalist och är ett välkänt namn för Allt om Mats och Matmagasinets läsare. Hon skriver allt från recept till intervjuer med kända kockar och personer. Matintresset har Lena ärvt efter sin ryska farmor som kunde laga mat efter den gamla ryska skolan och inspirerade Lena att bli entusiastisk ambassadör för god mat, både gammal och ny, svensk, rysk och mer exotisk. Mormor däremot, adligt uppvuxen med tjänstefolk, kunde laga två rätter: potatisbullar med Karljohanssvampgrädde och vaniljpudding. Men hon gav Lena kokböcker, som hon läste själv som man läser romaner. Tack vare henne har Lena massor av dyrbara recept i sitt receptskrin.