Bokförlaget Semic, 2020-11-18

Foto: Anneli Hildonen

Hållbar hudvård för kropp och miljö

Ren skönhet – naturlig skönhet från växtriket är en unik bok om hållbar, långsiktig och botanisk hudvård för alla åldrar och hudtyper. Karin Björkegren Jones är författare, jornalist, yogalärare och numera även botanisk aromapedagog och ekologisk hudvårdsterapeut. Lena Losciale är med sin 30-åriga kunskap om växtbaserad hudvård, Sveriges främsta expert inom naturlig hudvård. Hon driver sin egen botaniska skola och webshop Botany for all. Tillsammans har de samlat all sin kunskap om växtbaserad hudvård, hudens funktion för hälsan, rengöring av huden, psykodermatologi – hudens uttryck.

Du får över 30 unika hudvårdsrecept med exklusiva korsscheman över växtoljor och eteriska oljors främsta egenskaper så att du kan skräddarsy din egen botaniska och hållbara hudvård för både kropp och miljö.

"Det är roligt och enkelt att göra sin egen skräddarsydda hudvård. En hudvård som passar just dig och din huds behov, det är vad vi vill förmedla. Att det dessutom är mer ekonomiskt och ger mindre påverkan på natur och miljö är en stor vinst, säger Karin Björkegren Jones och Lena Losciale."

Huden är vårt största organ och en viktig uppgift är att skydda kroppen från yttre negativ påverkan. Huden visar oss hur vi mår och försöker uttrycka sig på olika sätt, genom allt från finnar, pormaskar, eksem och utslag. Huden "äter" det vi smörjer in den med och det betyder att detta transporteras in i övriga kroppen – det du smörjer på huden påverkar hela din kropp och hälsa. Att mata huden med växtoljor, eteriska oljor och göra sin egen hudvård med ett innehåll som kommer direkt från växtriket, fullproppade med näring och antioxidanter, tillsammans med ren mat och dryck, är inte bara nyckeln till en fin hud med lyster och elasticitet utan också hållbart för miljön.

FotoAnneli Hildonen • Utgivning: 2020-12-21

Press- och marknadskontakt:

Cilla Wikström, cilla.wikstrom@semic.se