Bokförlaget Semic, 2022-08-24

Foto: Lotta Lundin

Knitting Lotta tillbaka med fler färgstarka vantar – och en filt!

Vantar, vantar, vantar – och en filt!. I Sticka fler vantar med Knitting Lotta hittar du sexton nya vantmönster av formgivaren som började sticka och vars mönster har fått internationell spridning.

Dröm om sommaren och låt hibiskusar, nyckelpigor och ananaser värma händerna i kylan. Eller varför inte låta Greta Garbo, Janis Joplin eller Albert Einstein följa med dig på vinterpromenaden? För den extra frusne finns också ett fantastiskt mönster på en skön filt.

Knitting Lotta:

Hur väljer man vilka vantar som ska vara med i en bok? Svårt val, men här kommer du hitta en härlig mix som kan passa alla smaker. Djur, filmer, kändisar, blommor och sen skrällen – en filt!

Boken innehåller pedagogiska beskrivningar, lekfulla och inspirerande bilder och underfundiga små texter – allt i Lottas egen anda.

Stickning som terapi

"Hur motar man prestationsdjävulen i grind? Den frågan är jag inte ensam om att ställa. Vi är många trötta själar som hittat njutning i att sticka och kanske är det för att vi faktiskt presterar som det är den bästa terapin.

Om jag blickar tillbaka på mina senaste år, har jag svårt att tro det är sant. Jag – en rastlös själ med tusen järn i elden har nu blivit en stillasittande stickerska. Rivet i kroppen, pirret i benen och spinnet i huvudet är nästan borta, och det är så otroligt skönt. Visst kan jag sakna den där starka lusten att upptäcka världen, vara med överallt och ständigt vara pigg och alert. Men känslan av att få sitta still och ändå duga är fantastisk."

Ur innehållet

  • Fransk bulldogg
  • Livet som gullhöna
  • Amy Winehouse
  • Turkisk bris
  • Ananasdrömmar