Bokförlaget Semic, 2020-03-19

Foto: Karolina Olsson Haglund

Laga mat som en italienare – det kommer garanterat bli molto buono

Pasta, pizza, antipasti, gelato .... Det är inte för inte som det omfattande italienska köket är känt och älskat världen över!

I Al Dente bjuder Samantha Santambrogio-Öberg på en djupdykning i härliga råvaror, smaker och dofter som förgyller hela din vecka. Lär dig allt från hur du gör fylld pasta från grunden och under- bart krämig italiensk glass (med eller utan glassmaskin!) till hur du lagar snabba vardagsrätter och festliga måltider som imponerar på vem som helst. Eller vad sägs om lammkotletter med myntapesto eller en risotto med gorgonzola och päron? Inspireras av recepten i boken men lita på dina sinnen. Det kommer garanterat att bli molto buono!

Om författaren

Samantha Santambrogio-Öberg är kokboksförfattaren som till vardags håller kurser i italiensk matlagning. I denna bok har hon samlat de allra bästa recepten från kurserna så att du kan bli expert även på hemmaplan. Själv lärde hon sig att laga mat av sin mormor Maria som struntade i strukna kryddmått och istället lagade mat på känsla, och om det är något som Samantha vill uppmuntra alla att göra så är det just det.

Foto: Karolina Olsson Haglund • ISBN 9789155267933 • Utgivning: 2020-04-22

Press- och marknadskontakt:

Cilla Wikström • 08 799 30 50 • cilla.wikstrom@semic.se