Bokförlaget Semic, 2021-04-22

Magiskt norrsken, myskoxar och mäktiga vattenfall

Upplev vår vackra natur och mängder av utomhusäventyr! I Friluftsliv och äventyr i Sverige finns tips på olika vandringsleder i skogen, glittrande skärgårdsturer och charmiga bondgårdar, men också hisnande äventyrsbanor, dundrande forsar och spännande övernattningar i vildmarken. Från Lappland i norr till Skåne i söder får du förslag på inspirerande friluftsliv och roliga dagsutflykter till klassiska besöksmål och hemliga smultronställen.

Se det magiska norrskenet i Abisko, urbergsgrottorna nordost om Iggesund, myskoxarna i Tännäs och de mäktiga vattenfallen i Dalarna. Bo i ett stort fågelbo högt upp bland träden eller på ett hotell av is. Missa inte pärlor som de natursköna Kosteröarna, Naturum Vattenriket i centrala Kristianstad och slussarna i Göta kanal.

 Ylva Sjöblom, BTJ-häftet nr 10, 2021:

"Friluftsliv och äventyr i Sverige är en välgjord och inspirerande bok med förslag på besöksvärda platser i vår närhet. Boken är skriven av bokförlaget Semic i samarbete med turistbyråer från hela Sverige, och innehåller ett urval av vackra miljöer och spännande äventyr runt om i landet."

Ur förordet

I den här boken finns tips på utflykter, friluftsliv och sevärdheter som bjuder på stora upplevelser i det lilla formatet. Använd den på sommarens bilsemester eller utforska det som finns alldeles runt knuten och kryssa likt fågelskådarna för varje plats du utforskat. Eller se boken som en inspiration till att leta dina egna pärlor.

 

Det här ambitiösa urvalet av vackra platser och spännande utomhusäventyr från Sveriges alla landskap, ger oss förhoppningsvis en spark i baken så att vi ger oss ut, ser oss omkring och upptäcker det vi har alldeles nära oss.

 

”It’s about the smiles, not the miles” brukar hurtiga friluftskollegor hojta till mig. Och hur klämkäckt det än låter – de har ju rätt. Den största upplevelsen gömmer sig varken i kilometer eller höjdmeter. Kanske finns den alldeles runt hörnet. Var hittar du din?