Bokförlaget Semic, 2021-06-03

Foto: Michael Förster

Skapa ett ett vackert, ombonat och organiserat hem

Att inreda ett hem handlar om så mycket mer än att fylla det med vackra saker. Det handlar om att optimera livet på hemmaplan för en smidig vardag, och att skapa den där balansen mellan form och funktion som gör oss både glada och avslappnade när vi stiger in genom ytterdörren.

I boken Inred, organisera & förvara bjuder på sina bästa inredningsknep och förvaringslösningar för hur vi kan få ett funktionellt och vackert hem på bästa sätt. Camilla går praktiskt och handfast igenom hur vi kan förnya våra hem med enkla medel och utan en stor budget.

Ide lika kapitlen guidas vi genom hemmets alla rum så vi kan utnyttja allt från vardagsrum, kök, sovrum, badrum, hemmakontor och hall till max. Genom en behovsanalys av rummet kan vi skapa en moodboard där vi samlar bilder till stilen vi vill ha. Färg, möbler, belysning och mattor och en ritning med proportioner och önskad möblering.

Förnya enkelt genom att möblera om eller ge gamla möbler nytt liv, byt gardiner eller skapa egna stilleben. Köp nya kuddar till soffan eller placera dina växter i olika nivåer. Vi får även tips på hur vi ska planera och tänka inför större inköp och renoveringar av kök eller badrum. Inred som ett proffs!

Camilla Fürst är inredare och textilformgivare. Hennes intresse för färg och form började i en tidig ålder och efter att hon utbildade sig på Konstfacks textillinje frilansade hon mot svensk textilindustri genom att formge mönster till bland annat metervaror, tapeter och handdukar. Under slutet av 90-talet tog hon steget in i tidningsvärlden och i 20 år har hon arbetat som inredningsstylist på ett av Sveriges största inredningsmagasin, Allt i hemmet. Nu vill hon förmedla allt hon lärt sig under de år hon arbetat med inredning och det här är Camillas första bok hos Bokförlaget Semic.