Bokförlaget Semic, 2019-02-08

Sluta aldrig kramas – en citatbok från Glada Hudik-teatern

– Jag är så glad för min skull!, utbrister Ida Johansson, skådespelerska i Glada Hudik-teatern där normalstörda och utvecklingsstörda agerar sida vid sida. Nu kommer boken Sluta aldrig kramas, en citatbok fylld med kloka, underfundiga och eftertänksamma visdomsord från teaterna ensemble.

Glada Hudik-teatern ärteatern som ser till att alla får plats, där allas ord väger lika tungt och som arbetar för att alla ska bli sedda och utveckla sina unika styrkor.

Syftet med boken är att lyfta fram den klokskap man omsveps av när man arbetar med skådespelarna i Glada Hudik-teatern. Här tänks det utanför alla ramar och boxar. På samma sätt som man idag citerar Oscar Wilde så är det för oss lika självklart att citera Ida Johansson med Downs syndrom och hennes kollegor i teatern. Genom att samla dem i bokform sprids nu dessa visa och underfundiga citat vidare, säger bokens redaktör Åsa Elmroth.

”Vilken tur att det är kö så vi hinner prata med varandra.”

”Man kan väl inte göra bort sig när man är sig själv?”

”När man får en kram blir man på glad-humör.”

Bokens titel Sluta aldrig kramas är en hyllning till Bosse Östlin, skådespelare i teatern som älskade kramar och kunde be vem som helst, när som helst och var som helst om en kram. Han spred värme och kärlek och teatern jobbar vidare i hans anda.

Redaktör är frilansjournalisten Åsa Elmroth som följt Glada Hudik-teatern och skådespelarna i många år.

Utgivning: 6 Mars, ISBN: 9789155266257

För mer information, Åsa Elmroth, tel. 070-691 0019, elmroth@me.com

För kontakt Glada-Hudik-teatern: Johanna Mörk, kommunikationsansvarig, tel. 070-408 66 00, johanna@gladahudikteatern.se