Bokförlaget Semic, 2022-11-20

Småkakor av Fredrik Nylén nomineras till Adlibrispriset 2022

Småkakor av Fredrik Nylén nomineras till Adblibrispriset 2022 i kategorin Årets kokbok.

Adlibris jury har fattat beslut och nu kan alla bokälskare i Sverige rösta fram sina favoritböcker.

Priset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser. Den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori. För att bli nominerad 2022 krävs att boken ska ha givits ut i Sverige under 2022.

Priset delas i år ut i 9 kategorier: Årets deckare, Årets roman, Årets facklitterära bok, Årets ungdomsbok, Årets kokbok, Årets feelgood, Årets barnbok 0-6 år, Årets barnbok 6-12 år samt Årets debut. 

Du kan rösta fram till 8 december.

Rösta här.

Om boken

Småkakor – godare än godis! Fyll kakfatet med populära klassiker och nya favoriter. Småkakor är en stor del av den svenska fikakulturen, enkla att baka och perfekta att stilla sötsuget med.

Bakbloggaren Fredrik Nylén bjuder i sin nya bok Småkakor på sina allra bästa recept för fikastunden: mördegskakor som hallongrottor, jitterbuggare och brysselkex men också amerikanska chocolate chip cookies, italienska amaretti och argentinska alfajores fyllda med dulce de leche.

Här finns dessutom älskade recept som Fredrik har fått från både släktingar och bloggläsare. Kakor som har bakats i generationer av den enkla anledningen att de är hur goda som helst!

Fredrik Nylén driver en av Sveriges största bakbloggar, Fredriks fika, och har tidigare skrivit flera omtyckta bakböcker. 2013 kom han på en andra plats i Hela Sverige bakar.