Bokförlaget Semic, 2022-06-20

Foto: Carin Pålsson

Smart matlagning: 1 huvudingrediens – 3 rätter

Linda Letelier Hansson – känd från Sveriges mästerkock  har fem barn och driver den populära restaurangen Lindas Fingermat i Skanör. Med en stor familj och eget företag gäller det att hitta smarta lösningar när veckans måltider ska lagas.

I sin nya bok Laga gott och enkelt till familjen gör hon matlagningen till familjen enkel och rolig, för att du ska få tiden  över till annat. Ett knep är att laga en större måltid på helgen och använd sedan det som blir över i två nya rätter kommande vecka, när tiden är mer knapp. Här bjuder Linda på knep som ändå inte kompromissar med smaken eller kvalitén.

Bjud på en mustig kycklinggryta och spara sedan den kyckling som blir kvar till läckra nuggets eller lägg den i hembakta pitabröd. Servera gravad lax med dillstuvad potatis och använd resterande lax till en poké bowl eller en utflyktsmacka. Boken innehåller också flera recept på efterrätter, som banankaka, tarte tatin och hemgjord glass.

Linda utgår i de flesta fall från en eller ett par huvudråvaror som sedan används till ytterligare två eller tre rätter. Vardagsrätterna går lite snabbare att laga och helgmaten får ta lite längre tid.

Bland recepten hittar vi biffmacka, chicken nuggets med sötpommes, fondue, gnocchi, gravad lax, marängsviss, pizzabullar, poké bowl och rocky road-glass och många fler härliga rätter för familjen.

Laga gott och enkelt till familjen utkommer 24 augusti. Bokens fotografier är tagna av Carin Pålsson.

Press- och marknadskontakt: Cilla Wikström, cilla.wikstrom@semic.se