Bokförlaget Semic, 2022-03-14

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Söta och salta tårtor från vår till vinter

Tårtor och smörgåstårtor är inte bara en symbol för firande, de bjuder också på en gemensam upplevelse – och är vansinnigt goda! I den nya boken Tårtor & smörgåstårtor bjuder bakbloggaren Emma Brink Rask på 45 läckra recept för årets alla fester och högtider.

Allt från rabarbertårta med pistagemousse till vegansk rotfruktstårta

Bland de söta tårtorna finns till exempel en rabarbertårta med pistagemousse, en pavlova med nektariner och kolasås, en höstprinsesstårta med smak av äpple och kanel samt en pepparkakstårta med lingonmousse.

Vill du ha något salt kanske en Skagencheesecake, en fransk osttårta eller en pizzatårta lockar? Här finns också julsmörgåstårta, smetanapannacotta med löjrom och lantchips, vegansk rotfruktstårta till en fransk osttårta bland många fler.

Emma delar dessutom med sig av sina allra bästa tips för att lyckas med tårtbaket. Hon visar hur kreativa tårtor och smörgåstårtor kan vara vad gäller utseende, form och innehåll – och hur du dekorerar dem enligt säsong. Med Tårtor & smörgåstårtor i köket är det lekande lätt att imponera på alla gäster!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Emma Brink Rask:

– Med den här boken vill jag utmana dina ider om vad en tårta eller smörgåstårta är. Hur den kan se ut, vilka former den kan ha, vad den kan innehålla och hur den kan dekoreras. Med det sagt vill jag också uppmana dig till att baka mer tårta. Hitta det lilla i vardagen som är värt att fira eller baka en tårta bara för att det är roligt att baka en tårta. Och framför allt för att det är roligt att bjuda på tårta! För få saker gör väl människor gladare än att bli serverad tårta? Lycka till!

Om författaren

Emma Brink Rask är en passionerad och självlärd hemmabagare som startade 2017 sin populära bakblogg Brinken bakar med över 100 000 följare. Hon driver även Sveriges enda podcast om bakning. 2019 tilldelades hon tillsammans med Camilla Hamid för Tillåt kakor priset för bästa bak- och dessertblogg i Matbloggspriset. Tårtor & smörgåstårtor är Emmas tredje bok som ges ut på Bokförlaget Semic.

Blogg: Brinkenbakar.se • Instagram: @brinkenbakar

Tårtor & smörgåstårtor utkommer 7 april. Bokens fotografier är tagna av Lina Eidenberg Adamo.

Press- och marknadskontakt:

Cilla Wikström, cilla.wikstrom@semic.se