Bokförlaget Semic, 2020-09-24

Foto: Malin Nuhma

Sticka dina bästa vardagsplagg

Stickat till vardags

Sticka dina bästa vardagsplagg! Vad behöver du i din stickade garderob? Kombinera plaggmodellerna med mönster, material och färger som passar just dig.  I Stickat till vardags finns beskrivningar på enfärgade och flerfärgsstickade plagg i olika storlekar. Från de allra enklaste projekten till de som får ta mer tid.

Oktröjor som stickas uppifrån och ned, nätta V-ringade koftor, en helmönstrad jumper, varma vantar, tunnare och grövre vardagssockor och en sjalkofta som passar alla. Du får även tips på sticktekniker, användbara skötselråd och några enkla recept på naturlig färgning.

Lär dig mer om hur du själv kan rita och komponera mönster, eller välj dina favoriter ur Erikas inspirerande mönsterbibliotek.

Erika Åbergs sätt att formge unika och helt oemotståndliga plagg har gjort henne till en uppskattad och omtyckt stickdesigner, författare och föreläsare – både i Sverige och utomlands. Malin Nuhma har tagit bokens bilder i vackra miljöer på Gotland.

Mina stickade projekt

Mina stickade projekt – ett måste för dig som stickar! Här kan du skriva ned allt om dina stickade projekt, vilka stickor och garn du använder, masktäthet, mått och andra viktiga uppgifter. Använd boken som inspirationsdagbok under arbetets gång och notera dina ändringar och funderingar. Till varje projekt finns även plats för skisser och en rutad sektion där du kan rita mönster.

Erika Åberg arbetar med handgjort skapande på olika sätt. Hon är skribent, kursledare, föreläsare och utbildad hemslöjdskonsulent med en passion för ull. Erika bor på Gotland och ägnar sig helst åt stickning, sömnad, broderi och papper. Hon brinner för att göra traditionella material och tekniker synliga och relevanta i ett modernt samhälle.