Bokförlaget Semic, 2023-06-30

Tassa runt med Bowie och Beatles på fötterna

Stickning är hett som aldrig förr, stämpeln att det bara är gamlingar som stickar börjar suddas ut. Vi har de senaste åren sett Björn Ulvaeus sticka en Pippi-tröja som auktionerades ut till förmån för Musikhjälpen, Michelle Obama berättar hur stickning fått henne att hålla sig balanserad.

Stjärnor som Julia Roberts, Madonna, Kate Moss och Sarah Jessica Parker visar upp sig i sina egenstickade alster. Stickkafeér, stickresor, stickevent, koncepten är många och människor flockas för att vara med i gemenskapen.

I den här boken hittar du inga vantar utan nya mönster av Knitting Lotta – formgivaren som började sticka och vars mönster har fått internationell spridning. Svep en värmande halsduk kring nacken när snön faller, ta en tupplur med charmigaste taxen under huvudet eller varför inte tassa omkring med Bowie och Beatles på fötterna.

24 unika stickmönster

I Sticka nytt med Knitting Lotta finns också flätade benvärmare, praktiska pulsvärmare och filtar med listig räv och skogens konung. Du får dessutom lära dig dubbelstickning. Boken innehåller pedagogiska beskrivningar med kompletterande qr-koder, lekfulla och inspirerande bilder och underfundiga små texter – allt i Lottas egen anda.

"Stickvärlden är mjuk, gullig och varm precis som finaste ullgarn. Folk är omtänksamma, hjälpande och intresserade av sina medstickare, allt det som jag tycker gått förlorat i jakt på pengar och status."

Här finns också flätade benvärmare, praktiska pulsvärmare och filtar med listig räv och skogens konung. Du får dessutom lära dig dubbelstickning.

Boken innehåller pedagogiska beskrivningar med kompletterande qr-koder, lekfulla och inspirerande bilder och underfundiga små texter – allt i Lottas egen anda.

Ur innehållet

  • En filt med skogens konung kanske passar till picknicken
  • Grabbarna från Liverpool sprider kärlek på sockor
  • Svenska Taxklubben, med sloganen Tax ska du ha, bildades 1901 av zoologen och friherren Axel Klinckowström

Sagt om boken

"Lekfullt, personligt och mycket inspirerande ... helt enkelt en sprakande bok som sticker ut i floran av handböcker i stickning." Betyg 5 av 5 Ur BTJ-häftet nr 12, 2023