Bokförlaget Semic, 2019-06-03

Umgås skärmfritt i sommar med familj och vänner

Ingen sommar utan en ny bok av Fredrik Cattani. Med nya boken Smartast i familjen – klurigt, trixigt och roligt är det lätt att ha kul utan datorer, mobiler och surfplattor – 100% skärmfritt!

Nu kommer den tredje boken i succéserien, fullmatad med kluringar och dessutom med ett nytt bonuskapitel fullt av roliga lekar från förr i tiden. Teknikfritt umgänge som dessutom är enkelt. Använd saker som alla har hemma: tändstickor, mynt, frukt, sedlar och pennor. Från superlätt till jättesvårt – här finns tankenötter som passar alla.

Skål! Svårighetsgrad svår

Kan du dricka ur en flaska utan att öppna den? Vissa flaskor går faktiskt att dricka ur utan att ta bort korken. Om du vet hemligheten förstås! Kan du lista ut hur du ska göra?

Hopplimpan – svårighetsgrad mellan

Du utmanar din spänstiga kompis på att hoppa över en limpa.Du säger att du kommer lägga limpan på golvet och sen ska din kompis hoppa över den. Om hoppet klaras bjuder du på lunch, om inte, bjuder kompisen. Kan verka lätt men det är något speciellt med att hoppa över limpor ... Det är som att kroppen inte kan hoppa över just limpor. Eller? Hur gör du för att vinna utmaningen och få en gratis lunch?

De här kluringarna med facit och många fler kan du läsa om i boken.

Om författaren

Fredrik "Filiokus Fredrik" Cattani reser Sverige runt och underhåller barnfamiljer med sina interaktiva trolleri- och buktalerishower. Kluringar är Fredriks specialitet och i sina kluringsböcker har han samlat de bästa klassikerna och nya utmaningar. Privat bor han i Surahammar med sin familj och arbetar idag på bibliotek i Västerås. På sin fritid springer Fredrik och i helgen sprang han Stockholm Marathon på under 4 timmar!

Foto: Peter Ågren • Utgivning: juni • ISBN: 9789155266615

Bokförlaget Semic• 08-799 30 50 • info@semic.se

Press- och marknadskontakt: Cilla Wikström, cilla.wikstrom@semic.se