Bokförlaget Semic, 2019-03-08

Foto: Eva Hildén

Vårens vackraste och godaste bakbok

I Cheesecakes och kladdkakor  finns recept på alla sorters cheesecakes – klassiska bakade och no baked, frozen, free form och till och med som dipp och glass.

Bland bokens fantastiska kladdkakor finns förstås klassikerna, men också kladdkakstryfflar, äppelkladdkaka, godiskladdkakor, kladdkakemuffins, vita kladdkakor, kladdkaketårtor.

Massor av godsaker smaksatta med bär i alla former, med choklad, godis, jordnötssmör, nutella, popcorn, curd och mycket mer! Alla älskar cheesecakes och kladdkakor.

Foto av Eva Hildén.

Lena Söderström är matjournalist och är ett välkänt namn för Allt om Mat och Matmagasinets läsare. Hon skriver allt från recept till intervjuer med kända kockar och personer.

Matintresset har Lena ärvt efter sin ryska farmor som kunde laga mat efter den gamla ryska skolan och inspirerade Lena att bli entusiastisk ambassadör för god mat, både gammal och ny, svensk, rysk och mer exotisk. Mormor däremot, adligt uppvuxen med tjänstefolk, kunde laga två rätter. Hon gav Lena kokböcker, som hon läste själv som man läser romaner. Tack vare henne har Lena massor av dyrbara recept i sitt receptskrin.

• Utgivning: 11 April• ISBN: 9789155266134