Stora boken om grytor och gratänger

Eja Nilsson
Köp boken

Utgivningsdag: 2007-10-10

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Grytor och gratänger är perfekt allt-i-ett-mat! Bara att ställa fram på bordet med några få enkla tillbehör och middagen är serverad!

Eja Nilsson bjuder här på de bästa grytorna med inspiration från världens många kök, som spansk paella med kyckling eller provensalsk gryta med lammkött, sardeller och timjan. Här finns också recept på läckra allt-i-ett-rätter i gratängform och långpanna, som indiska kebabrullar med yoghurtsås och mynta eller medelhavsinspirerad strömming med kapris och oliver. Här hittar du naturligtvis även klassiska svenska grytor och ugnsrätter som renskavsgryta, köttfärslimpa, kalops med rödbetor, saltbakad lax och kasslergratäng. Mustig, kryddstark, mild - en gryta eller gratäng blir vad du gör den till!

Boken innehåller mängder av vackra färgbilder.

Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Semic har hon givit ut Sill, ägg och nubbe (2005) och Vardagsmat utan stress (2006).

Detaljerad fakta

Genre: Mat & dryck Omslagsformgivare: Marianne Lilliér Thema-kod: Kokböcker Mått: 218 x 220 x 11 mm Vikt: 500 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155234362 (2007-10-10)

Fler böcker av författaren

Stora boken om grytor och gratänger

Eja Nilsson
Köp boken

Utgivningsdag: 2007-10-10

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Grytor och gratänger är perfekt allt-i-ett-mat! Bara att ställa fram på bordet med några få enkla tillbehör och middagen är serverad!

Eja Nilsson bjuder här på de bästa grytorna med inspiration från världens många kök, som spansk paella med kyckling eller provensalsk gryta med lammkött, sardeller och timjan. Här finns också recept på läckra allt-i-ett-rätter i gratängform och långpanna, som indiska kebabrullar med yoghurtsås och mynta eller medelhavsinspirerad strömming med kapris och oliver. Här hittar du naturligtvis även klassiska svenska grytor och ugnsrätter som renskavsgryta, köttfärslimpa, kalops med rödbetor, saltbakad lax och kasslergratäng. Mustig, kryddstark, mild - en gryta eller gratäng blir vad du gör den till!

Boken innehåller mängder av vackra färgbilder.

Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Semic har hon givit ut Sill, ägg och nubbe (2005) och Vardagsmat utan stress (2006).

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Genre: Mat & dryck Omslagsformgivare: Marianne Lilliér Thema-kod: Kokböcker Mått: 218 x 220 x 11 mm Vikt: 500 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155234362 (2007-10-10)

Fler böcker av författaren

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare