Bokförlaget Semic, 2022-07-12

Foto: Stefan Edetoft

Allt det godaste från det asiatiska köket

Mycket smak med enkla medel är Maria Zihammous melodi. I sin nya bok Asiatisk mat – enkelt & gott för alla bjuder hon på de allra härligaste rätterna från det asiatiska köket.

Boken gör det enkelt att laga asiatiska rätter som hela familjen älskar! Det krävs inga avancerade kunskaper eller krångliga ingredienser. Det här är recept som är lätta att laga.

Alla favoriter finns med – nudlar och wok, fried rice, vårrullar, smakrik buljong och soppa, heta rätter och goda dippsåser.

Med smarta tips på vad du behöver ha i skafferiet för att få till de rätta smakerna, hur du enkelt kokar egen buljong, gör det perfekta riset och allt annat du behöver veta för att lyfta asiatisk mat till nya höjder.

Ur förordet:

Här finns mina bästa favoriträtter från det asiatiska köket, som jag vill dela med mig av till dig. Vissa recept kommer du säkert att känna igen, men jag har också velat sätta min egen prägel på recepten. Det handlar om att ge dig lyckostunder i köket, att kunna njuta av asiatisk mat vilken dag som helst i veckan tillsammans med familj och vänner. Så långt det är möjligt har jag gått loss i mitt lilla kök med svenska råvaror och kryddat med asiatiska smakbärare.

Jag hoppas att du skall bli nyfiken och skaffa hem aromatiska örter, ingefära, chili, soja och andra smakrika råvaror. Jag vill att du skall upptäcka bredden i det asiatiska köket. Krispiga snacks som vårrullar eller fräst kycklingfärs i kålblad med sriracha och saftiga bao buns med läcker fyllning, nudlar, wok, ris och soppor … Det finns så mycket att upptäcka!