Bokförlaget Semic, 2023-02-16

De belönas av Gourmand Awards

Maria Zihammou och Emma Brink Rask prisas med Gourmand Awards 2023 för sina böcker Asiatisk mat respektive Tårtor & smörgåstårtor.

The Gourmand World Cookbook Awards grundades 1995 av Edouard Cointreau. Priset delas årligen ut till de internationellt bästa kokböckerna inom mat och dryck.

Kategori: Asian published outside Asia

Asiatisk mat: enkelt och gott för alla av Maria Zihammou

Här är boken som gör det enkelt att laga asiatiska rätter som hela familjen älskar! Det krävs inga avancerade kunskaper eller krångliga ingredienser. Det här är recept som är lätta att laga. Alla favoriter finns med – nudlar och wok, fried rice, vårrullar, smakrik buljong och soppa, heta rätter och goda dippsåser. Med smarta tips på vad du behöver ha i skafferiet för att få till de rätta smakerna, hur du enkelt kokar egen buljong, gör det perfekta riset och allt annat du behöver veta för att lyfta asiatisk mat till nya höjder.

Maria Zihammou är matskribent och matkreatör och författare till en stor mängd omtyckta kokböcker. Mycket smak med enkla medel är hennes melodi. Här bjuder hon på de allra härligaste rätterna från det asiatiska köket.

Kategori: Pastry

Tårtor och smörgåstårtor: till årets alla fester och högtider av Emma Brink Rask

Tårtor och smörgåstårtor är inte bara en symbol för firande, de bjuder också på en gemensam upplevelse – och är vansinnigt goda! Här hittar du 45 läckra recept för årets alla fester och högtider. Bland de söta tårtorna finns till exempel en rabarbertårta med pistagemousse, en pavlova med nektariner och kolasås, en höstprinsesstårta med smak av äpple och kanel samt en pepparkakstårta med lingonmousse. Är du mer sugen på något salt kanske en Skagencheesecake, en fransk osttårta eller en pizzatårta lockar?

Emma Brink Rask, som driver den populära bloggen Brinken bakar, är äntligen tillbaka med sin tredje bakbok. Här visar hon hur kreativa tårtor och smörgåstårtor kan vara vad gäller utseende, form och innehåll – och hur du kan dekorera dem enligt säsong. Dessutom delar hon med sig av sina allra bästa tips som gör det enkelt att lyckas med baket. Med denna bok i köket är det lekande lätt att imponera på alla gäster!