Bokförlaget Semic, 2023-04-21

Foto: Ulf Huett

En burgare i veckan – njut av varje tugga

Det finns inget som slår en riktigt god burgare! Grillmästaren Per Ehrlund bjuder på fantastiska recept i 52 burgare och de godaste tillbehören. Dessutom tipsar han hur du väljer rätt kött och maler det själv på bästa sätt, men också hur du gör grymma vegoburgare som till och med får köttälskaren på fall.

Foto: Ulf Huett

Uppdatera de klassiska burgarna och hitta nya favoriter som hjortburgare med mesost och rårörda lingon, kantarellburgare med bakad vitlöksdressing, klassiska BBQ-burgare och smashburgare i olika former – här finns något för alla!

Ur förordet:

När jag fick frågan om att göra en bok med 52 hamburgare var svaret enkelt. Självklart! Jag vill så klart gärna dela med mig av mina tips på hur du får till en riktigt saftig hamburgare, med mycket smak och goda tillbehör. För mig handlar det dessutom inte bara om kött. En god burgare kan vara helt vegetarisk eller bestå av fisk eller kyckling – variationerna är oändliga och allt är tillåtet! Det går att göra det väldigt enkelt, och det går att nörda in sig på varje liten detalj, vilket gör att det passar för alla. Jag vill i den här boken ge dig inspiration. Mixa och matcha gärna precis som du vill. Plocka lite här och lite där. Testa nya kombinationer. Men! Här får du förslag på burgare jag tycker är goda, hur du bygger varje burgare och vilka ingredienser som ingår. Recept på dressingar och andra tillbehör finns också med samt förslag på musik att lyssna på när du tillagar och äter dina fantastiska burgare.

Om författaren:

Per Ehrlund är en av Sveriges mest anlitade och rutinerade grillinstruktörer som med glimten i ögat inspirerar med sina genuina kunskaper i grillandets konst. Han har vunnit flera utmärkelser i olika BBQ-tävlingar, bl a Årets Grillkock och även kommit på en hedrande andraplats i Grillmästarna på TV. Per bor utanför Katrineholm. Han har minst sju grillar som står redo att grillas på, om det behövs kan han ta fram fler.