Bokförlaget Semic, 2022-07-08

Mustiga vegorätter som får smaklökarna att jubla

Receptkreatören och matbloggaren Madeleine Landley utkommer i september med sin tredje bok Vegomat – från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog. Boken innehåller ett femtiotal smakrika recept som är tydligt indelade i kategorierna lakto-vegetariskt, ovo-vegetariskt och veganskt. Att laga gott utan kött är lättare än man kan tro, särskilt med lite hjälp på traven och en inspirerande bok gömd under köksförklädet.

Jag hoppas att denna vegetariska kokbok ska öppna en ny värld för dig som kanske är lite skeptisk till grönsaker, likväl som att vara inspiration för dig som redan lagar grönt emellanåt men vill ha lite nya idéer.

Vego passar lika bra till vardag som helg och är så mycket mer än en bara bönor och sallad. I boken hittar du bland annat vegetariska varianter av vardagsklassiker som schnitzel med mos, pytt i panna, spaghetti med mustig sås, vegogratäng och en krämig stroganoff. Inte heller att förglömma fredagens kryddiga tacos, saftiga burgare och härligt spröda pajer och piroger.

Vegomat – från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog utkommer den 1 september.