Bokförlaget Semic, 2022-02-18

Så gör du din egen gelato och sorbetto hemma i ditt eget kök

Vem älskar inte gelato, den italienska glassen som är känd som den krämigaste av dem alla? Och nu kan du lära dig att göra din egen. I Äkta italiensk glas – gelato, sorbet, såser och toppings får du beprövade tips och knep som resulterar i perfekt gelato eller sorbetto hemma i ditt eget kök – oavsett om du har en glassmaskin eller inte.

50 läckra recept som smälter i munnen

Du bjuds dessutom på drygt 50 läckra recept. Välj mellan klassiska smaker som choklad, pistage och kokos samt nya favoriter. Vad sägs om gelato med smak av morotskaka eller prosecco, eller en frisk sorbetto gjord på klementiner och kardemumma eller limoncello?

Här finns även enkla och snabba glassar som inte kräver någon som helst tillagning och såser som gör din gelato ännu mer delizioso!

Dessutom läckra såser och toppings som förvandlar glassen till en lyxig dessert.

Om författaren

Samantha Santambrogio-Öberg har skrivit flera böcker om italiensk matlagning. Till vardags driver hon företaget Al Dente som erbjuder matlagningskurser, bland annat i konsten att göra gelato. Följ Samantha på @aldenetstockholm.

 Karolina Olson Haglund står för de vackra bilderna.

Samantha Santambrogio-Öberg:

Detta är min andra bok som uteslutande handlar om gelato och sorbet, och det finns flera anledningar till det. Dels är det väl få som inte älskar glass (jag känner i alla fall inte någon!), dels finns det så många härliga smaker att experimentera med. Dessutom bjuder jag här på flera nya metoder som gör att du kan välja mellan olika tekniker om du vill lära dig att göra gelato utan maskin. För visst går det att få ett utmärkt resultat även om du gör glassen för hand!