Bokförlaget Semic, 2023-05-21

Foto: Lotta Pärn Eklöv

Teknikfritt umgänge för hela familjen

Fredrik ”Filiokus Fredrik” Eklöv har hela Sverige som arbetsfält när han underhåller med sina interaktiva trolleri- och buktalerishower. Kluringar och trolleri är Fredriks specialitet och i Smartast i familjen – kluriga utmaningar, gåtor och trolleritricks bjuder han på de bästa klassikerna och nya roliga uppdrag för hela familjen.

Filiokus Fredrik:

– Jag kommer ihåg min första kluring som om det var igår. Åtta år gammal hälsade jag på hos min farmor och farfar i Jämtland. Den hemkokta saften var blandad och på kakfatet låg farmors miniskorpor och nöttoppar. Farfar Lage tog fram fyra tändstickor och la dom som ett plustecken. Utmaningen var att flytta en av stickorna så det blev en fyrkant. Omöjligt, tänkte jag. Men min farfar Lage var en riktigt smart man. Han flyttade en av stickorna lite så att det bildades en fyrkant i mitten där alla stickorna möttes. Så smart!

Klurig succéserie

Boken är fullmatad med kluriga utmaningar, trolleritrick, synvillor och hjärngympa. Dessutom kan du utmana dig själv och andra i Escape Room – samarbeta, lös uppgifterna, ha kul! Välkommen till kluriga succéserien Smartast i familjen, som bjuder på teknikfritt umgänge för hela familjen.

Enkelt, allmänbildande och roligt! Här finns något för alla. En riktigt rolig bok som räcker länge. Utmana kompisar, bygg Escape Room och trolla med saker som finns hemma.