Bokförlaget Semic, 2023-07-11

Smaker från Slottsträdgården Ulriksdal

Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design, och varje vardag står en härlig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Allt lagat av säsongens råvaror och med influenser från världens alla hörn.

Nu kan du njuta av den populära vegomaten hemma i ditt kök. Här finns allt från smårätter, soppor och sallader till varmrätter och desserter. Vad sägs om papa a la huancaina, kassavarot på krispig salladsbädd, gräddig paprikasoppa och tre sorters hummus? Eller varför inte bjuda vännerna på en härlig trerättersmeny med päronsallad, färsgryta med svartkål och nordisk tiramisu. Boken Världens vego från Slottsträdgården Ulriksdal innehåller drygt 70 recept som passar för både vardag och fest, och blir det rester över är maten lika god att packa ner i lunchlådan till dagen efter.

Det här är skribenten Katarina Nordgrens och fotograf Tomas Södergrens femte kokbok i samarbete med kockarna på Trädgårdscaféet där varje vegorätt presenteras med inspirerande och vackra bilder.

Utgivning: 2023-09-14