Bokförlaget Semic, 2021-07-12

Foto: David Back

Den ultimata guiden till supergoda hamburgare och tacos

Fredagskockens hamburgare och tacos är den ultimata guiden till supergoda hamburgare och tacos! Vem älskar inte lättlagad och opretentiös mat som bjuder på många smaker och texturer i en och samma tugga?

Mattias Larsson, även känd som Fredagskocken, delar i med sig av sina bästa tips och recept som förgyller fredagsmyset med familjen och middagsbjudningen med vännerna – oavsett om du är sugen på kött, kyckling, fisk eller vego.

Lär dig allt om vilken tillagningsteknik som ger den allra godaste hamburgaren och vilka komponenter som skapar den perfekta tacon. Inspireras sedan av både klassiska och kreativa smakkombinationer.

Här hittar du bland annat hamburgare med tryffel, ädelost eller wasabi, samt tacos fyllda med allt från oxfilé till kryddiga kikärtor och sashimi.

Ät med händerna!

Jag älskar mat – och den allra godaste maten är ofta den som man äter med händerna. Ett tag var jag därför inne på att göra en bok som skulle innehålla allt gott som äts med händerna, men jag insåg snabbt att den då hade riskerat att bli tjockare än bibeln. Så jag började fundera på vilken typ av ”handmat” många av oss älskar men ofta är dåliga på att variera. Jag lan­ dade i två superpopulära rätter: hamburgare och tacos. Men vad är det som vi tycker är så himla gott med just dessa rätter? Jag tror jag vet. Ur förordet