Bokförlaget Semic, 2021-08-24

Foto: Åsa Dahlgren

Fyllda bröd – enkel och populär vardagsmat

Laga dina favoriträtter i pitabröd, tortillas, frasiga pajskal eller ett gott tunnbröd! Fyllda bröd är enkel och populär vardagsmat som lagas med kärlek världen över.

I Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd finns klassiker som pizza och piroger men ocks spanska empanadas fyllda med grönsaker, ångade baobröd från Vietnam och samosas med kryddig köttfärs. Bjud pågeorgiska ostpiroger, injera med etiopisk kycklinggryta eller en baguette med stekt lök och merguez.

I boken hittar du även efterrätter på samma tema, som fattiga riddare med stekt äpple och citronkolasås, kaneldoftande zeppole eller smördegspajer med sommarbär.

Kristina Eriksson är matskribent och författare till ett flertal populära kokböcker. De inspirerande bilderna är tagna av Åsa Dahlgren.