Hamburgare och texmex

Författare: Lena Söderström
Fotograf: Eva Hildén

Utgivningsdag: 2013-08-26
Recensionsdag: 2013-09-09

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Saftiga hamburgare, kryddiga tacos, heta wraps – junkfood har tagit klivet in på de trendiga restaurangerna. På barmenyer erbjuds lyxig texmex och varje trendig krog med självaktning har en hamburgare på menyn, lagad på det bästa köttet som köket har att erbjuda. Burgare, tacos och wraps är traditionell gatumat som man lätt kan lyfta till helt nya nivåer också i sitt eget kök. Det enkla tricket? Använd bra råvaror – så gör du snabbt och enkelt godare, fräschare junkfood hemma.

Till recepten i den här boken har Lena Söderström hämtat inspiration både från den klassiska amerikanska hamburgaren, och från det färgstarka texmexköket med rötter i Texas och på den amerikanska sydvästkusten på gränsen mellan USA och Mexiko. Där äter man ofta maten helt opretentiöst på plasttallrikar och utan bestick, men man snålar aldrig med smakerna eller på kvaliteten.

Här hittar man maffiga, saftiga burgare, kryddiga kött-, fisk-, kyckling- och vegotacos, wraps och quesadillas, heta och fruktiga salsor, kryddiga röror med färska örter, matiga bönröror med chili och massor av fräscht doftande mynta och koriander.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2013-09-09 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Eva Hildén Formgivare: Monica Sundberg Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Mått: 201 x 266 x 16 mm Vikt: 653 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155259976 (2013-08-26); Danskt band, 9789155266158 (2019-03-20)

Fler böcker av författaren

Hamburgare och texmex

Författare: Lena Söderström
Fotograf: Eva Hildén

Utgivningsdag: 2013-08-26
Recensionsdag: 2013-09-09

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Saftiga hamburgare, kryddiga tacos, heta wraps – junkfood har tagit klivet in på de trendiga restaurangerna. På barmenyer erbjuds lyxig texmex och varje trendig krog med självaktning har en hamburgare på menyn, lagad på det bästa köttet som köket har att erbjuda. Burgare, tacos och wraps är traditionell gatumat som man lätt kan lyfta till helt nya nivåer också i sitt eget kök. Det enkla tricket? Använd bra råvaror – så gör du snabbt och enkelt godare, fräschare junkfood hemma.

Till recepten i den här boken har Lena Söderström hämtat inspiration både från den klassiska amerikanska hamburgaren, och från det färgstarka texmexköket med rötter i Texas och på den amerikanska sydvästkusten på gränsen mellan USA och Mexiko. Där äter man ofta maten helt opretentiöst på plasttallrikar och utan bestick, men man snålar aldrig med smakerna eller på kvaliteten.

Här hittar man maffiga, saftiga burgare, kryddiga kött-, fisk-, kyckling- och vegotacos, wraps och quesadillas, heta och fruktiga salsor, kryddiga röror med färska örter, matiga bönröror med chili och massor av fräscht doftande mynta och koriander.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2013-09-09 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Eva Hildén Formgivare: Monica Sundberg Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 128 Mått: 201 x 266 x 16 mm Vikt: 653 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789155259976 (2013-08-26); Danskt band, 9789155266158 (2019-03-20)

Fler böcker av författaren

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare